Dr. Jófejű Etelka

Dr. Jófejű Etelka

Neurológus főorvos

Rendelési idő

Csütörtök: 9:00 - 13:00

Bejelentkezés és információ:

(1) Szám mutatása

Email: info[@]medicalpoint.hu

Bemutatkozás

Több mint 20 éves neurológiai pályafutásom során kedvenc tudományos területem: mozgászavarok, ezen belül is a Parkinson betegség/syndroma és a neurodegeneratív megbetegedések (demencia) témakör. Munkahelyeimen megszerveztem és sikeresen működtetem a Parkinson centrumot, mely olyan specifikus neurológiai szakrendelés, ahol a Parkinson kórra gyanús beteg kivizsgálása, diagnózis felállítása, a Parkinson betegek korszerű therápiával történő ellátása, gondozása történik.

Fájdalma van? Fáj a feje, gerince? Zsibbad keze vagy lába? Szédül? Feledékeny? Mozgásával van probléma?

A fájdalom az egyik vezető panasz, amivel a páciens orvoshoz fordul. Lokalizációja pl. izmot ,ízületet, szerveket érintő stb.) , jellege ( tompa, feszítő nyomó, szúró, neuralgiform stb.,) időtartama (acutan fellépő, ismétlődő, chronicus) különböző lehet. A fájdalom eredetének tisztázásához ill. a megfelelő hatékony kezeléshez elengedhetetlen a neurológiai vizsgálat.
A fejfájás az egyik leggyakoribb neurológiai panasz. A visszatérő, régóta fejfájással küszködő betegnél is fontos a fejfájás eredetének tisztázása (primer fejfájások:migrén, cluster stb.) és a megfelelő therápia beállításával nemcsak a szenvedések csökkentése érhető el, hanem a túlzott analgeticum fogyasztástól is megkímélhető a páciens. Ha a visszatérő, szokásos fejfájások jellege hirtelen megváltozik – ez figyelmeztető jel- , mindenképpen fontos neurológiai vizsgálatra jelentkezni, melynek segítségével esetleg súlyos neurológia betegségekre derülhet fény ill. kerülhet sor időbeli beavatkozásra.

Szakrendeléseim