Szemészet, szemsebészet

Szemészet, szemsebészet

Szemészeti szakrendelésünkön a szem és a normál működéshez elengedhetetlen járulékos szervek (könnytermelés és -elvezetés, szemhéj, szemizmok) vizsgálatát végezzük. Az elváltozások korai felismerésével és megfelelő terápiával megelőzhető a látás romlása, a szövődmények kialakulása.

Legújabb, minimál invazív szemsebészeti eljárások révén (műlencse műtétek: szürkehályog ill. látásjavító lencsecsere, esztétikai műtétek: széndioxid-lézeres szemhéjplasztika, szemkörnyéki képletek eltávolítása) lehetőség nyílik az életkor előrehaladtával kialakuló szemészeti problémák megszüntetésére. Tapasztalt orvosaink segítenek a legoptimálisabb, személyre szabott műtéti terápia kiválasztásában.

Milyen esetben forduljon szemészhez?

Szürkehályog, homályos látás, romló látásélesség, szemsebészeti műtét előtti konzultáció, gépkocsivezetéshez ill. munkavégzéshez kötött alkalmassági vizsgálat iránti igény, zöldhályog szűrés, szemnyomás problémák, látótérkiesés, gyulladások, idegentest jelenléte

Átélt már homályos látást?
Netán igazolták már a szürkehályog meglétét?
A látásélesség elvesztéséből adódó bizonytalanság megnehezíti mindennapjait?
Szeretne a szemüveg adta korlátoktól végleg megszabadulni?
Szemüvege hátráltatja abban, hogy mindennapjait igazán élvezni tudja?
Sportos életmódja, munkája miatt végleges látásjavító megoldáson gondolkodik?
Megereszkedett, táskás szemhéja miatt arca fáradtnak, öregebbnek tűnik?
Fiatalosabb megjelenésre vágyik és a legtermészetesebb végeredményt szeretné elérni?
Hosszan tartó megoldást keres?

SZEMÉSZETI MŰTÉTEK

Szürkehályog

A szemünkben található kristálytiszta szemlencse biztosítja a távolságtól független, folyamatos éleslátást. Igen gyakori, főleg az életkor előrehaladtával jelentkező probléma a szürkehályog, a szemlencse elhomályosodása, ami a közel- és távollátás élességét és színgazdagságát is korlátozza. Ebben az esetben az éleslátás egyedül műtéttel állítható helyre.

A személyre szabott műlencse beültetése gyors és fájdalommentes, világviszonylatban a leggyakoribb, leghatékonyabb sebészeti beavatkozás. Segítünk, hogy újra élesen és színgazdagon lássa a világot!

Látásjavító lencsecsere

A látásjavítás céljából végzett lencsecsere során ugyanazt a mikrosebészeti eljárást alkalmazzák, mint szürkehályog műtéteknél: a természetes szemlencse helyettesítése mesterséges, úgynevezett intraokuláris lencsével (IOL). Ennek segítségével számos fénytörési (közel- és távollátási) hiba megszüntethető. Főként 40 év felettieknek, a fiatalkori alkalmazkodókészség hanyatlásával járó látásproblémák megjelenésével és olyan pácienseknek is megoldást kínál, akiknek a lézeres látásjavítás nem javasolt.

Mindez fájdalommentesen, egy jól bevált, gyors és biztonságos mikrosebészeti eljárással, egynapos sebészeti ellátás keretében megvalósítható! Az eredmény azonnali és még a későbbi szürkehályog kialakulásától sem kell tovább tartania.

Szemhéjplasztika

A szemhéjakat, a könnycsatornát és a szemkörnyéket érintő szépészeti és helyreállító sebészeti beavatkozások nemcsak a környezeti tényezők és az idő hatásait korrigálják. Az évek múlásával a szemhéj bőre megereszkedik, elvékonyodik, ami lógó, táskás szemeket, fáradt tekintetet eredményez. A szemhéjak megereszkedése sok esetben a látótér „észrevétlen” beszűkülését is előidézi. Ezzel életminőségünket több szinten is negatívan befolyásolja.

A legideálisabb megoldás nemcsak esztétikai, funkcionális szempontból is tökéletes végeredményt garantál. Erről magasan képzett, tapasztalt szemsebészeink kezeskednek.

Lézeres szemhéjplasztika

Az országban egyedüliként, a széndioxid-lézer segítségével végzett beavatkozások kedvezőbb és gyorsabb sebgyógyulást garantálnak. A precíz vonalvezetést biztosító eljárás kiemelkedően szövetkímélő, mivel a lézerrel végzett bemetszés az azonnali vérzéscsillapításnak köszönhetően kevesebb bevérzéssel jár, így a duzzanatot és fájdalmat okozó szöveti reakció mértéke is jelentősen mérséklődik.

Szeretné visszanyerni fiatalos külsejét, magabiztosságát? Mindez elérhető gyorsan, minimális fájdalom, duzzanat, munkából való kiesés mellett! Tapasztalt szemsebészeink a legideálisabb esztétikai és funkcionális eredményeket biztosító megoldásokkal várják Önt.

Prof. Dr. Nagy Zoltán Zsolt
dr. Úr László
thumbnail
dr. Argay Amanda