Lökéshullám terápia

Lökéshullám terápia

A BTL Lökéshullám terápia új, non-invazív megoldás nyújt csont-és izomrendszeri fájdalmakra. Az extrakorporális lökéshullám terápia gyakran használatos a fizioterápiában, ortopédiában és sport orvoslásban. Alkalmazási területei főként a krónikus izom és ínhüvely betegségek, a hát és nyakfájdalom. Leggyakoribb indikációk vállfájdalom, teniszkönyök, derék fájdalom, achilles-ín gyulladás, patella ínhüvely gyulladás és trigger-pontok (izomcsomók).

lokeshullam

Miért célszerű az alkalmazása?

Az extrakorporális akusztikus hullám terápia ( a vesekő zúzással szemben ) nem roncsolja a szövetet, ellenben intersticialis és extracellularis biológiai hatás idéz elő, amely többek között segíti a szöveti regenerációt. A lökéshullám alkalmazása szignifikánsan megemeli a növekedési indikátorok jelenlétét, úgy mint az eNOS, VEGF, PCNA, és BPM. Az friss véredények javítják a vér és oxígén ellátást, ami elősegíti a gyorsabb gyógyulást. Az akusztikus hullámok növelik a hízó sejtek aktivitását, ami szerepet játszik a krónikus gyulladás megszűnésében. Egyéb hatásai:
a kollagén termelés serkentése, az elmeszesedett fibroblasztok feloldása és a fájdalom mediátor, a substance P eloszlatása.