Blog

Hírek

Gyors gyógyulás antigravitációval

Gyors gyógyulás antigravitációval
A Medical Point a csúcstechnológiára koncentrál – a rehabilitációban is!

Mit nyújt az antigravitációs futópad?

Gyorsabb felépülés, professzionális rehabilitáció, a legmodernebb technikával karöltve – ezt kínálja a Medical Point legújabb, „Alter G Fit” 100 típusú súlykönnyített, antigravitációs futópadjával. Aktív sportolóknak és ízületi sérülés, illetve ortopéd jellegű műtét utáni rehabilitációjukat végző pácienseknek egyaránt óriási segítséget, gyorsított felépülési lehetőséget nyújt a Medical Point által, szakszerű felügyelet mellett működtetett speciális futópad.

Gyorsabb felépülés, professzionális rehabilitáció, a legmodernebb technikával karöltve – ezt kínálja a Medical Point legújabb, „Alter G Fit” 100 típusú súlykönnyített, antigravitációs futópadjával.

Aktív sportolóknak és ízületi sérülés, illetve ortopéd jellegű műtét utáni rehabilitációjukat végző pácienseknek egyaránt óriási segítséget, gyorsított felépülési lehetőséget nyújt az újpesti Medical Point által, szakszerű felügyelet mellett működtetett speciális futópad.

A Medical Point ma Magyarországon a profi sportolók és a mozgásszervi sérüléssel bajlódó, illetve műtétek után lábadozó páciensek megbízható egészségügyi támasza, valamint a hazai sportklubok egyik leginkább ismert diagnosztikai és rehabilitációs központja és hivatalos egészségügyi partnere, immár négy éve. A Szekér Zoltán radiográfus-diagnoszta által alapított és vezetett magánorvosi egység nemrégiben bővítette rehabilitációs, illetve fizikoterápiás eszközei sorát, méghozzá az Alter G Fit 100 névre hallgató antigravitációs futópaddal, mely lényegében egy, a testtömeget akár 80%-ig is elvenni képes súlykönnyített, antigravitációs futógép.

A nemzetközi és hazai példák alapján az Alter G súlykönnyített futópadjai segítségével rehabilitációt, illetve fizikoterápiát végző sportolók sokszor heteket, hónapokat nyernek a teljes és stabil felépülés eléréséig, összehasonlítva a hasonló sérülésekből lábadozó versenytársaikkal, akiknek nem adatik meg ez a lehetőség. Igaz ez a magánemberekre is, akiknek fontos, hogy minél előbb vissza tudjanak térni a hétköznapi életbe és ne essenek ki a munkájukból, családi életükből.

Akár a hivatásos sportolás folytatása, akár a hétköznapi életbe való minél hamarabb történő visszatérés a tét, ez az eszköz óriási segítséget nyújt abban, hogy a rehabilitáció minőségének javítása mellett egy olyan dolgot nyerjünk, amit semmi sem helyettesít: jelentős mennyiségű időt.

Kiemelten fontos szerepe lehet az edzettség, valamint az izomállapot fenntartásában azon embereknél, akik koruknál fogva már az intenzív testedzést nem engedhetnék meg maguknak, mivel az jelentős ízületi terheléssel és esetleges fájdalommal járna számukra. Az Alter G Fit 100 már nagyon korán, a műtétek után akár hetekkel használható súlykönnyítő lehetőségei miatt, így az izomvesztés jelentős mértékben megelőzhető és az ízületek terhelése is teljes kontroll alatt tartható.

A rendszer legnagyobb előnye, hogy az Alter G nagyon nagy részletességgel képes minden lényeges adatot mérni a beépített valós idejű monitoring rendszernek köszönhetően. Mi több, igencsak egyénre szabott technológia ez, hiszen a különböző méretű neoprén nadrágok segítségével nagyon precízen a testhez igazodó módon kontrollálja a futópad a páciens mozgását, illetve súlyelvételét.

A Medical Point képzett gyógytornász szakemberei várják azokat, akik szeretnék kipróbálni vagy rendszeresen használni a futópadot, illetve azokat a pácienseket és sportolókat, akik gyors rehabilitációjuk megvalósításához az antigravitációs futópad által kijelölt gyógyulás útját választják.

Vélemények

Gyors és megbízható egészséges központ. A megközelíthetősége viszont elég rossz. A tömegközlekedés elég nehézkes errefelé.

Szendy László
Szendy László

18:00-ra volt időpontom MR-re, kb 18:30-kor kerültem be, de összességében mindenkinek ajánlani tudom, az asszisztens / MR kezelő nagyon kedves volt, minden kérdésemre készségesen válaszolt. A rendelő állapota is 5/5 csillag. Pénteken volt a vizsgálat, hétfőre meg is kaptam a leletet.

Pálvölgyi Patrik
Pálvölgyi Patrik

Az elmúlt időszakban többször is jártam a központban vizsgálaton is és terápián is. Minden alkalommal kedvesek és pontosak voltak! Csak ajánlani tudom! 🙂

Szabó Melinda
Szabó Melinda

Nagyon kedves udvarias hölgyek fogadtak.
Várakozás 0 perc. Köszönöm!

Meszner Anna
Meszner Anna